Silvia Coricelli                     

Biografìa

Solista de fagot de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) des de 1987, amb la qual ha gravat més de 100 discos i realitzat gires per Europa, Japó i els Estats Units. Ha estat convidada com a primer fagot per les orquestres Solistes Européens Luxembourg, Malta Philharmonic Orchestra, City of Birmingham Symphony Orchestra, Reino de Aragón, Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, i les simfòniques de Tenerife, Gran Canaria, Mallorca, Málaga i Euskadi.


Ha actuat com a solista amb l'OBC sota les batutes de Lawrence Foster, Franz-Paul Decker, Antoni Ros Marbà, Christian Zacharias, Andrew Parrot i Matthias Aeschbacher, aixó com amb orquestres a Alemanya, Estats Units i Argentina. En el 2000 va estrenar al costat de l'OBC el "Concertango per a fagot i orquestra de Piazzolla-Wilenski", obra que li fos dedicada. En 2005 va ser convidada a participar en el 34º Congrés de l'International Double Reed Society (Austin-Texas) per interpretar aquesta obra en el concert de cloenda acompanyada per l'Orquestra del Festival.


Ha estat professora de la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (JONDE), Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), Orquestra Jove d'Andalusia (OJA), Jove Orquestra Simfnica de Soria (JOSS), i dictat cursos en diverses ciutats espanyoles i a Romania . Va realitzar master-classes per al Primer Congrès de AFOES (Associació de fagotista i oboistes d'Espanya) i diverses “Fagotadas” a Catalunya. Va ser Directora Artística i professora dels Cursos de Repertori Orquestral AIFO (1995-98) i dels Cursos de Repertori Orquestral de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (1990 / 2001-03). 


Ha integrat jurats en concursos nacionals i internacionals com ara Joventuts Musicals d'Espanya, Beques de Música de la Generalitat de Catalunya, Meg Quigley Vivaldi Competition, International Double Reed Society's Young Artist Competition, aixó com en oposicions per a diverses orquestres d'Espanya.


    De 1996 a 2002 va ser Artista i Representant Exclusiva a Espanya de la firma alemanya Puchner. Sota el seu patrocini va participar en el 29º Congrés de la International Double Reed Society (Buenos Aires, 2000) i va oferir recitals en el Teatre Colón i la Fundació Borges.


Ha actuat amb agrupacions de cambra com Ensemble Modern (Festival de Salzburg), Brodsky Quartet, Concerto Grosso Frankfurt (Festival d'Israel), Barcelona Chamber Players, BCN216, i New York Kammermusiker. Amb el Quintet de Vent Solistes de l'OBC va realitzar concerts a Espanya, Alemanya i Holanda, i gravacions discogràfiques de la col-lecció "Compositors Catalans del segle XX" per al segell Columna Música.


L'editorial nord-americana TrevCo Music Publishing publica els seus arranjaments per a diverses formacions de vents que ja superen els 90. Un dels seus arranjaments va ser guardonat amb una Menció Especial al "Calefax Composers Competition 2014", premi atorgat pel Calefax Reed Quintet d'Holanda.


Nascuda a Buenos Aires (Argentina) va començar els seus estudis de fagot en 1975 amb Pedro Chiambaretta (solista Teatre Colón). De 1982 a 1987 va continuar els seus estudis als Estats Units, va rebre beques de la Fundació Teatre Colón, Cleveland Institute of Music, Manhattan School of Music i Juilliard School of Music. Els seus principals professors van ser George Goslee (solista Orquestra de Cleveland), Stephen Maxym (solista Metropolitan Opera) i Judith LeClair (solista Filharmònica de Nova York). Estudis addicionals amb Sherman Walt (solista Simfònica de Boston), Mordechai Rechtman (solista Filharmònica d'Israel) i Brian Pollard (solista Concertgebouw d'Amsterdam).


Als 17 anys va obtenir la seva primera plaça professional com Assistent Solista de l'Orquestra Simfnica de Sant Joan; posteriorment va integrar l'Orquestra Estable del Teatre Argentino.


Guanyadora de premis juvenils a Argentina i EUA .: V Selecció Nacional de Joves Instrumentistes de Mar del Plata, Joves Intèrprets de Ràdio Municipal de Buenos Aires, IX Concurs Nacional de Joves Solistes de l'Orquestra Simfònica de Santa Fe; Concerto Competition del Cleveland Institute of Music i Excellence in Performance-Manhattan School of Music.


El 1985 i 1986 va participar al festival de Tanglewood on va actuar sota la direcció de Leonard Bernstein, Seiji Ozawa, Gennady Rozhdestvensky, Oliver Knussen i Kurt Masur.


En l'actualitat toca un fagot Heckel num 16170.